Over mij.


Ahum ahum, mijn naam is Lotte Egtberts. Groot sympathisant van de vrijdenkerij en het rationalisme. Ik studeerde Illustratie aan het HKU in Utrecht, maar ik ben na een jaar verhuisd naar BelgiĆ«: nu studeer ik Grafiek aan het KASK in Gent en zit ik al weer in mijn 2e jaar. 

Voor de rest ben ik verzot op jazz, chanson en fado, oude liederen uit de Middeleeuwen of Renaissance,  veel salsa, soms een beetje oldschool hiphop, heel soms geniet ik stiekem van Johny Jordaan en Andre Hazes, Sweelinck gespeeld door Glenn Could, maar ook Ravel, Debussy en Satie waardeer ik zeer. Daarnaast heb ik een voorliefde voor Vlamingen, de Duitse taal, veel boeken (veel boeken), katten, de kunst van Jehova's Getuigen, al het lelijke, al het saaie en stoffige, het Naturalis, tulpen, bewegende glitterplaatjes op internet, kitsch, VINEX-wijken, schilderijen van 17e eeuwse protestantse kerken (Van Saenredam e.d.), Benedictus de Spinoza en zijn complete oeuvre. Ik ben gek op kunst, en alles van kunst en alles is mij even lief. Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor geschiedenis, wetenschap, complete maatschappelijke debatten, politiek en het gebruik van veel komma's en meerdere talen in mijn zinnen. 


 'Immers indien de geest, terwijl hij zich niet bestaande dingen als aanwezig verbeeldt, tegelijkertijd wist dat deze dingen niet werkelijk bestonden, dan zou hij zulk een verbeeldingskracht terecht als een deugd en niet als een gebrek beschouwen.' Spinoza, Ethica, II/17


Zelfportret / 2014

5 opmerkingen:

 1. Dan vind je Wim Oepts , nu, tot begin april'11 in de Kunsthal Rotterdam, ook mooi.
  Gauw gaan en vraag je eens af waarom zo weinig mensen hem kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen, je schrijft leuk!
  En ik denk dat ik de wereld ook als een fotograaf zie, genieten van de kleine dingen is mooi.
  Jouw prins op het witte paard klinkt ook niet verkeerd haha (:

  Ohja die foto is ook mooi, goede kledingstijl (:

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeee lotte,
  super leuk dit!
  jij gekkie.

  xxx
  Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Lotte,

  Zou je eens een post willen maken over interessante boeken (met name over natuurlijk filosofie en kunst(geschiedenis))?
  Ik kijk er naar uit!

  Gegroet,
  Een mede kunst studente, maar dan uit 't zuiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een jaar later zie ik dit pas, wat een miserie! Excuses

   Verwijderen