dinsdag 27 augustus 2013

Paardman


Paardman is ondertussen gearriveerd in het land van Dorisch-ionische-Korinthische zuilen, waar misdadigers die onderworpen zijn aan anatomische lessen vrij liggen in het zand en waar heilige plekken geometrische vormen hebben. Ook de zon speelt zo zijn spel. 

Paardman is mijn hoofd nog niet uit, maar dit valt te verklaren aan het feit dat ik zijn paard zo fijn vind om te tekenen. En omdat paardman een goede oefening is voor mijn compositiegevoel. Ik ben ook weer gaan fotograferen, puur voor mijn composities. Donderdag laat ik ze ontwikkelen. Het zijn voornamelijk ook de foto's die ik heb gemaakt tijdens mijn tour-du-Lotte. Een reis door het land (Leiden, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, de Bijlmer, het IBB in Utrecht en Nieuwegein), of beter: een reis langs de plekken waar mijn vriendinnen wonen - die een onvoldoende hadden en deze allemaal weer opgehaald hebben, hoezee! - en de plekken waar ik graag kom. Zodoende zit het rolletje vol met dwaze foto's van cola in wijnglazen, het balkon in de studentenflat van mijn vriendinnetje, vriendinnen in een bushokje en vissen in de vijver van de Hortus Botanicus. En foto's van het fietsen om half 2 's nachts. 

(Ondertussen begin ik me langzamerhand te vervelen. Oefen mijn Vlaams, ik heb in de zee gezwommen. Mijn kamer haal ik langzamerhand leeg, alle mooie kaartjes en printjes van mijn muur af, in een grote map die mee gaat naar Gent. Ik erger me aan de langzaamheid van schoolinstanties, ik maak me zorgen en ik ben enthousiast. Ik dans, dans alleen, want niemand is er of is op vakantie. Ik vergelijk Ethica's, ben blut geraakt doordat ik teveel boeken heb gekocht -oei oei oei - maar wees blij met de wereld om me heen. En gutgut, wat ga ik ze missen, mijn liefste vrienden, maar zij zullen genoeg post krijgen! Overigens kijk ik ook veel Disneyfilms, zovan: Heb je niks beters te doen met je leven? Ja, maar het is het einde van de vakantie. Dan verveel je je. Ik moet nog twee weken. Ik bedacht me dat het handig was om mijn boeken alvast in te pakken, maar dat was het niet. Nu ben ik telkens boeken kwijt als iets aan iets wil refereren of omdat ik een schilderij of kunstenaar kwijt ben.)
1 opmerking:

  1. Dankje voor je lieve reactie! Ik deel mijn enthousiasme voor de hortus met je :)

    BeantwoordenVerwijderen