zondag 19 augustus 2012

Verlanglijstje (Bericht 919)

Voor deze trek ik een heel lief gezicht... Zie punt 3.


Aangezien ik bijna 17 ben, moet ik natuurlijk nu al nadenken over het altijd ellendige verlanglijstje. Meestal is het erg moeilijk te bedenken wat je wilt (je hebt meestal al alles), maar nu heb ik een aantal dingen die ik zeker wil! Komt ie dan:

1. Het staat al 2 jaar lang op mijn verlanglijstje, maar nog nooit gekregen:
La Vie en Rose, de film.

2. Mijn 2e lievelingsfilm: Mio Fratello è figlio unico

3.De volgende boeken:

- De nieuwe hertaalde Ethica (want oh, hij is zo mooi!)
- The first modern yew van Daniel B. Schwartz
- Vrouwelijke filosofen, een historisch overzicht van Carolien Ceton.
- Alle van de School of Life boekjes, het liefst vertaald.
- Al het vertaalde van Alain de Botton is ook welkom
- Bloemhof van liefelijkheden zonder verdriet van de Koerbaghjes, al is het erg moeilijk te verkrijgen denk ik.
- Alle grote boeken over kunst en zijn geschiedenis zijn ook welkom.
- Al het bijzondere en aparte uit het antiquariaat past ook in mijn boekenkast.
- De essais van Montaigne, maar dan vertaald. Op het moment heb ik alleen nog maar een druk uit 1953 in het Frans.
- Alles van en over Spinoza is ook helemaal geweldig. Op mijn verlanglijstje staat naast de Ethica ook vooral zijn briefwisselingen, vertaald in het Nederlands. Uit mijn hoofd gaat Miriam van Reijen daar zich mee bezig houden, ik weet alleen niet of dat boek al uit is voordat ik jarig ben. Daarnaast wil ik graag ook nog een andere vertaling van het TTP, want de gene die ik besteld had, hertaald en becommentarieerd (is dat een woord?) door dr. W. Klever vind ik persoonlijk een uiterst schandelijke versie. Ik respecteer de meneer maar dan al te veel, maar ik schrok van zijn behandeling van de tekst. Een ellendig lang voorwoord, met geklaag over wat andere vertalers fout doen. Alleen het voorwoord kost al het halve boek en ik moet zeggen dat je respect moet uitgaan naar de tekst van het grote werk (ook verschrikkelijk zijn de eeuwige 'oh ik kom eventussendoor'-onderbrekingen die nergens op slaan, het overslaan van belangrijke citatenen en de gehele tekst in cursief lettertype laten drukken.) Maar nu verder met mijn verlanglijstje.

4.  Een plaat van Amalia Rodriquez, de vorige heb ik stuk gemaakt. (Je sais, je suis bête)5. Heel veel witte verf. Ik raad aan: Iedereen neemt gewoon een pot mee. Tekenmaterialen zijn ook altijd welkom. Maar vooral: Nieuwe inkt + nieuwe inktkwast.


6. Heel veel tegoedbonnen voor naar België.

7. Ook wil ik heel graag prenten van 18e - 19e eeuwse tekeningen van rariteiten en flora en fauna. Heel graag.

8. De feel-good films van het NRC Handelsblad met onder andere The Artist.

1 opmerking:

  1. Een Bloemhof op je verlanglijstje... Pfew! Die kom je niet vaak tegen. Ik had er vorig jaar bijna één te pakken op een veilig. Hij is toen voor bijna 800 euro verkocht volgens mij. Ik kan je echter wel aan scans helpen. 1) de pdf van Ewout Sanders boek, 2) mijn getranscribeerde versie van de belangrijkste lemma's 3) PDF scans van het origineel (2MS). Laat maar weten als je iets wil.

    BeantwoordenVerwijderen